Mbahet tryezë diskutimi me temë “Ndikimi i emigrimit të stafit shëndetësor dhe impakti në ofrimin e shërbimeve shëndetësore”

Mbahet tryezë diskutimi me temë “Ndikimi i emigrimit të stafit shëndetësor dhe impakti në ofrimin e shërbimeve shëndetësore”

Në kuadër të shënimit të “Java e Infermierisë”, në Universitetin “Fehmi Agani” në Gjakovë po mbahen shumë aktivitete. Nga studentët e Fakultetit të Mjekësisë të niveleve bachelor dhe master, me përkrahjen e dekanes Prof. Asoc. Dr. Antigona Dervishaj-Ukëhaxhaj dhe të Ass. Muhamet Kadrija në veçanti, por dhe në bashkëpunim me stafin akademik të këtij fakulteti, është mbajtur sot tryezë diskutimi mbi temën “Ndikimi i emigrimit të stafit shëndetësor dhe impakti në ofrimin e shërbimeve shëndetësore”.

Në tryezën e diskutimit ku panelistë ishin disa nga studentët e mjekësisë, por në mënyrë interaktive u përfshinë edhe profesorët e pranishëm dhe studentët, u bisedua me theks të veçantë për temat aktuale e që po paraqesin problem për të rinjtë e vendit tonë, kryesisht studentët.

Largimi nga vendi, shpërfillja nga institucionet relevante, papunësia, mosvlerësimi, ishin disa nga tema që u trajtuan në këtë tryezë, e që të njëjtat arsye po bëhen shumë shqetësuese për sistemin shëndetësor në Kosovë.

Në këtë aktivitet, perveç stafit akademik nga Fakulteti i Mjekësisë, morën pjesë edhe Prorektorja për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Projekte, Prof. Ass. Dr. Nazli Tyfekçi dhe Prorektorja, për Zhvillim Akdemik dhe Ngritje të cilësisë, Prof. Ass. Dr. Gentiana Muhaxhiri.

Article Gallery

tp-bottom